Jachthondentraining

Jachthondentrainingsgroep 't Sticht biedt u vanaf eind maart/begin april tot half augustus trainingsavonden in de provincie Utrecht waarin je  handvatten en tools krijgt aangereikt je hond voor een van de diploma's van de Standaard Jachthondenproeven (SJP) af te richten.Je  zult thuis, tussen de cursusavonden in, aan de slag moeten, het geleerde te oefenen om voldoende vooruitgang te boeken. 
Wij leiden niet jouw hond  maar jou op.

 

De aangeboden jachthondentraining begint bij beginners-C, nadat deze succesvol is doorlopen, zijn er mogelijkheden voor B-beginners, B-gevorderden, om uiteindelijk door te gaan naar het hogere A en AA werk (Masterclass). Op de trainingen wordt gewerkt met dummies en met wild wat niet voor consumptie is geschikt. 
De training bestaat uit 20 lessen die worden gegeven op de diverse locaties rondom de stad Utrecht en wordt aan het eind van het jachthondentrainingsseizoen afgesloten met de reeds fameuze onderlinge wedstrijd en BBQ.

 

Gedurende de winterperiode proberen we bij voldoende animo een wintertraining op te zetten welke gericht is op voorjagers die in voorgaande seizoen voldoende progressie hebben getoond, maar zich nog verder willen ontwikkelen om goed het volgende zomerseizoen te starten.

 

Na aanmelding worden de groepen ingedeeld op basis van wat je al met jouw hond heeft gedaan en wat je doelen zijn.  Cursisten die al bij ons getraind hebben, worden ingedeeld op grond van hun vorderingen in het voorgaande jaar en het advies van de trainers.