Welke jachthondentraining kan 't Sticht je bieden?

Jonge hondentraining

Het hele jaar door wordt voor jonge honden vanaf ongeveer de leeftijd van 15 weken in kleine groepjes training gegeven. In deze training wordt naast gehoorzaamheid en steadiness gewerkt aan de basisvaardigheden om door te kunnen stromen naar de vervolgtrainingen. Wilt je hier aan meedoen, geef je dan via het het contactformulier op bij Marijke Barnhoorn. 

C-training

C-training is erop gericht dat aan het einde van het seizoen de hond, luistert, steady is en bereid tot apport te land en te water en niet bang is voor het schot.

B-Training

Hierbij wordt het C-gedeelte verder uitgebreid. Aan het einde van het seizoen is de hond onder appel, markeert & apporteert dummy én wild, zwemt over water voor apport op commando, zoekt vrijelijk in dichte dekking.

A-Training

De hond beheerst reeds de C- en de B-onderdelen. Waarbij aan het einde van het trainingsseizoen, de hond zich laat dirigeren naar een specifiek punt en kan de hond over water zelfstandig een sleepspoor uitwerken, beiden ten behoeve van een apport van wild.

Winter-Training (voor bestaande cursisten)

Voor degenen die reeds eerder bij 't Sticht getraind hebben,  organiseren wij , bij voldoende deelname wintertraining. Ook voor anderen is het mogelijk hier op in te schrijven wanneer er plaatsen beschikbaar zijn. 

Masterclass

De combinaties die minmaal -2 SJP A-diploma's- hebben behaald, kunnen hiervoor in aanmerking komen en is alleen op uitnodiging.

MAP-Training

Bij voldoende belangstelling wordt MAP B training aangeboden. De oefeningen in de MAP training zijn opdrachten met twee apporten.
Om aan MAP training deel te kunnen nemen moet uw hond minimaal op B-niveau zijn.De trainers bepalen of het niveau wat u en uw hond hebben voldoende is om aan de training mee te kunnen doen.