Meervoudige Apporteer Proef

De Meervoudige Apporteer Proeven (MAP) worden gehouden van de laatste week van augustus tot en met de laatste week van oktober.

Een MAP bestaat uit zes meervoudige apporteerproeven op B-niveau en twee meervoudige, niet gestandaardiseerde apporteerproeven op A-niveau waarbij geldt dat honden op A-niveau twee proeven op B-niveau niet hoeven af te leggen (proef B3 en B6). Per proef moeten binnen een bepaalde tijd twee stukken koud wild worden geapporteerd. 
Het doel van de MAP is het beoordelen van het werk na het schot van de deelnemende honden onder meer jachtpraktijk gerichte omstandigheden. Gehoorzaamheid, veldverstoring, effectief en zelfstandig werken worden bij beoordeling van het werk van de hond meegenomen.

Om voor een MAP-B te kunnen inschrijven moeten de voorjager en hond voor de inschrijving tenminste twee SJP-B diploma's hebben gehaald waarvan één met 68 punten.
Om voor de MAP- A te kunnen inschrijven moeten voorjager en hond tenminste twee SJP-A diploma's hebben gehaald waarvan één met 85 punten. 

 

Inschrijven voor een MAP doe je via my.orweja.nl